3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

CJVV VR1 0 - 2 Achterveld VR1

Oké, vandaag ga ik het even kort houden (eens kijken hoe dat gaat). Helpend bij dit voornemen is dat de wedstrijd niet veel benoemenswaardigheden met zich meebracht, of in ieder geval niet zoveel als normaal. Misschien achteraf makkelijk praten, maar tijdens de wedstrijdbespreking leek iedereen wat mat, wat wellicht al een voorteken was van wat vanmiddag toch wel een collectieve off-day genoemd zou kunnen worden. Verder ben ik natuurlijk niet op zoek naar excuses voor de verliespartij vandaag, maar de vorige wedstrijd werd gespeeld in de avondkoelte, dan is nu die heerlijke zon en een gevoelstemperatuur van dik boven de 20 graden natuurlijk even wennen.

CJVV -nummer 11 op de ranglijst- en Achterveld -nummer 5- hielden elkaar eigenlijk heel lang (tot de plotselinge goal in minuut 42) in evenwicht. Goed aan elkaar gewaagd, zou je kunnen zeggen. Wat punten die opvielen in de eerste helft:

• Opbouwen van achteruit werkte heel goed. De lange bal iets minder, deze belandde steeds in de voeten van de tegenstander, die dan weer een aanval op kon zetten.
  • Belangrijk in de opbouw: Kris, Ilse en Heleen op rechts, Nathalie, Laura en Conny op links en Lieke eigenlijk overal.
  • Een aantal prachtige passjes vanuit het middenveld op de aanval, waarvan ik het gros niet meer weet omdat het al dinsdag is als ik dit schrijf. Wel nog deze: een mooie crosspass van Elise op rechtshalf naar Anke op linksbuiten, die de bal in één keer buitenkant voet op de pantoffel nam. Helaas rakelings over. En de snelheid van Lola op een paar van deze mooie passjes staat me ook nog goed bij.
  • Conny’s tegenstander die haar voet zó neerzette dat ál Conny’s tenen van de rechtervoet onder deze vijandige voet terecht kwamen. Dit leidde tot zo’n harde schreeuw dat Jelle direct in paniek Sara liet warmlopen, maar Conny stond binnen tien seconden weer en had al ‘sorry voor het schreeuwen’ gezegd, waarop de tegenstander liet weten dat ze het wel begreep, gelukkig.
  • De 0-1 viel een beetje uit het niets een paar minuten voor rust. Achterveld kreeg daarna nog een wereldkans toen er een snelle meid voor toen nog open goal op de vijf-meter lijn verscheen. Zij kreeg echter de bal niet goed onder controle en dat gaf Senna de kans om op heroïsche wijze de bal te stoppen.

In de rust oogde CJVV wat verslagen, 1-0 achter is niet prettig en het liep toch niet helemaal lekker. Jelle gaf aan dat Achterveld graag heel snel doorspeelt nadat zij de bal onderschept hebben en dan met een lange bal de middenvelders bedienen. CJVV moest gaan proberen weg te blijven van meegaan in dit haastige spel en meer temporiseren en de rust bewaren. Bewuste keuzes tussen passje breed of diepte zoeken. Wissels: Lola moest werken en verliet het veld voor Ruth. Elise kon niet verder en voor haar kwam Sara in de plaats.

De tweede helft in hoogtepunten:

• Er werd geluisterd naar de goede coaching van Jelle, waardoor er in de opbouw iets meer rust kwam.
  • Fantastische invalbeurt van Sara op linkshalf, die keihard heeft gestreden en van wie de tegenstander eigenlijk niet meer aan voetballen toe kwam.
  • Goal Achterveld (weet niet meer wanneer, want ik was bezig met balen, net als het grootste deel van het team).
  • Prachtige corner van Heleen op het hoofd van Anke, die net over kopte.
  • Brenda kwam erin voor Conny en later nog Jasmin voor Lieke en Scarlet voor Laura.
  • Prachtige loopacties (lees:sprintacties) van de snelle Ruth en Brenda.

Dat was het wel. De wedstrijd eindigt in 0-2, een uitslag die eigenlijk als je naar de posities op de ranglijst kijkt niet erg opvallend of vreemd is. Toch was CJVV niet in haar beste doen en dat was misschien de reden waarom de meeste speelsters flink baalden van deze uitslag. Waar natuurlijk niets mis mee is, want balen na een verloren wedstrijd is niet meer dan logisch en misschien ergens wel goed voor het moraal: we kunnen nog harder trainen!! Zo gaan we door naar de wedstrijd van volgende week, ook geen makkelijke tegenstander: de nummer 3 -Sporting ‘70- staat dan op het programma. Gelukkig is het dan wat minder lekker weer (grapje, huilen natuurlijk). Overigens redde het lekkere weer wel de dag: want na onze wedstrijd konden we vanaf een zonovergoten tribune kijken naar de wedstrijd van VR2 én volgden we via social media de wedstrijd van heren 1, die maar liefst 0-4 wonnen van de directe titelconcurrent en daarmee nu 4 punten los staan!