Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

Vandaag stond de wedstrijd tegen Odysseus VR2 op het programma. Het spelersaantal was wat penibel, want naast Quinty zat ook Conny geblesseerd op de bank. Vorige week speelde zij 90 minuten pijnvrij met het eigen team, maar viel daarna bij VR2 in en verdraaide daar na 5 minuutjes spelen haar knie. Ook Ruth en Ilse misten, allebei wegens ziekte. Gelukkig kwamen Renee en Renske vanuit VR2 aansluiten. Nog steeds een wat wankele selectie, gezien de halve blessures bij Elise, Laura, Heleen en Kris en het stak wat magertjes af bij de 16-koppige selectie waarmee Odysseus VR2 het veld op kwam - waar hun VR1 vrij was vandaag.

Het werd een onrustige wedstrijd, vooral qua weer. Regen, zon, hagel en wind wisselden elkaar in hoog tempo af. CJVV zette vooral in de eerste helft een sterk staaltje voetbal neer. Vanaf achter al: Senna koos steeds goed tussen de opbouw en de snelle lange bal het betrouwbare centrale duo (Kris en Natalie) deed het weer top, Laura hinkte wat bij de sprintduels maar had haar tegenstander in de zak en Scarlet zette een dijk van een wedstrijd neer op rechtsback, zowel in de verdediging als in de opbouw. Op ‘t middenveld hadden Lieke, Heleen en Lola alles onder controle. Brenda speelde op rechtsbuiten en heeft waarschijnlijk de meeste meters gemaakt, haar mannetje kwam steeds mee naar voor waardoor zij moest verdedigen- en of je ook even als een malle kan rennen op de lange ballen die richting jou kunnen! Dit kon ze gelukkig en het leidde tot een verdiende voorsprong. Brenda ging na een mooie actie 1 op 1 op de keepster af, die te laat kwam en Brenda onderuit haalde: penalty. Vanaf de bank was het slecht zichtbaar of dit ook echt een overtreding was en werd hierdoor getwijfeld aan de penalty, maar later wees navraag bij verschillende speelsters die dichterbij stonden uit dat het inderdaad terecht was. Aanvoerder Anke benutte deze penalty, schoot koelbloedig binnen: 1-0. Ongeveer een kwartier later verdubbelde Elise de score na wederom een goede aanval met een schot in de linkerbovenhoek: 2-0.  Het antwoord van Odysseus kwam even voor rust na een aanval waar de gelen even wat steekjes achter elkaar lieten vallen: 2-1.

In de rust konden Elise -liesklachten- en Laura -hamstring- niet verder. Voor hen kwamen Jasmin en Sara, die bij voorbaat al extra credits verdienen omdat zij de hele eerste helft buiten de dug-out doorgebracht hebben met dit monsterlijke weer. Jasmin was trouw aan het vlaggen en Sara moest steeds blijven warmlopen vanwege de blessure van Laura. De tweede helft begon goed qua voetbal, maar leek tegen het einde in extremis toch wat meer op tegenhouden. Ook dat werd eigenlijk prima gedaan door CJVV, wat de overwinning extra knap maakte. Scarlet werd in duel geraakt en moest wisselen, voor haar kwam Renske. Een aantal minuten later mocht ook Renee nog invallen toen Lieke niet verder kon. Er werd door beide teams niet meer gescoord, wat de eindstand op 2-1 liet staan. De drie punten blijven in Amersfoort!