Gasthuislaan 70
3817EP
AMERSFOORT
tel. 033-4611820

Vandaag stond DHSC op het programma. Net voor de winterstop nog tegen geoefend en toen 0-4 verloren, al weten we zelf dat er in de tussentijd wel wat veranderingen/verbeteringen hebben plaatsgevonden. Een wedstrijd met een belang, want CJVV zou bij winst afscheid nemen van de laatste plaats, die dan over wordt genomen door DHSC.

De wedstrijdspanning bleek bij verschillende meiden buitensporig hoog vandaag, zo heb ik verschillende meiden horen spreken over buikpijn of niet kunnen eten van de spanning. Jelle kreeg hier ook lucht van en vroeg tijdens de wedstrijdbespreking deze spanning om te zetten in vechtlust. Afgesproken werd dat iedereen alles zou geven en dat er gewerkt moest worden voor elkaar. Verder geen uitgebreide tactische bespreking ‘want we zouden nu toch wel moeten weten hoe het moet’. Wel werd er nog even terugverwezen naar de goede eerste helft tegen Edo maar ook naar de trainingen van afgelopen week, waarbij het niveau en de inzet sterk naar voren kwamen.

Vandaag was CJVV ongeveer op volle sterkte, dat wil zeggen: Vijftien van de zeventien speelsters waren helemaal of deels wedstrijdfit. Quinty zit nog middenin haar herstel en zal waarschijnlijk voor de zomer niet meer in actie komen. Door de operatie van afgelopen week kon zij vandaag niet bij de wedstrijd zijn. Midmid Lieke bleek helaas tijdens de warming-up niet te kunnen starten, wegens lies-problemen.

Met een mengeling van vertrouwen en zenuwen stapte CJVV het veld op. Dit heeft goed uitgepakt, want er volgde een bliksemstart. Met 9 minuten op het scorebord stond er een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. De eerste goal kwam van de linkervoet van Elise, die op rechtsbuiten een paar meter buiten de zestien de tijd kreeg om te schieten en dit op wonderschone manier deed: verre hoek in de kruising over de keepster heen! 1-0. De 2-0 volgde toen Ilse op rechtsachter de bal op Elise gaf, deze haar mannetje (of twee?) omspeelde en breed legde op spits Ruth, die kon afmaken op spannende wijze, onderkant lat en in de goal!

Verder in de eerste helft kon CJVV de voorsprong vasthouden, al moest daar hard voor geknokt worden. Verdedigend gezien stond het sterk en vooral Nathalie heeft een hele hoop duels gewonnen. Kris -weer hersteld- bleef in de opbouw mooi afwisselen tussen korte combinaties met het middenveld en de lange bal en Laura -vaste belangrijke waarde op linksback- was steady in de verdediging maar had ook een groot aandeel in de opbouw vandaag, waar ze driehoekjes kon uitspelen samen met bijvoorbeeld Conny en Eli. Op het middenveld verliep de samenwerking tussen Anke, Heleen en Conny goed, waardoor ze steeds elkaar mannetjes over konden pakken en hier weinig dreiging vanuit kwam. Ook nog een shoutout naar Senna, die steady stond te keepen en dit ook de tweede helft bleef doen. Hier zien we een groot verschil met het CJVV van de eerste seizoenshelft: een vaste -goede- keepster op goal zorgt voor rust. Senna staat haar mannetje en de posities in het veld hoeven hierdoor ook niet steeds gewijzigd te worden.

In de rust bleef de concentratie de overhand houden. Heel leuk, voorstaan, maar dat telt natuurlijk pas na 90 minuten.

Ongewijzigd begon CJVV aan de tweede helft en we bleken fris de kleedkamer uit te zijn gekomen. Na ongeveer een kwartier viel de 3-0, waarbij Ruth op linksbuiten de bal hard voorgaf op een slim lopende Lola, die er niet aanzat en ook kon zorgen dat zowel haar directe tegenstander als de keeper op het verkeerde been werden gezet en Ruths voorzet hiermee promoveerde tot doelpunt. In de 70e minuut kwamen Sara en Jasmin voor Conny en Ruth. Sara viel scherp in en liet een paar mooie acties zien. Het werd nog even oppassen, want DHSC ging 1 op 1 achterin spelen en hadden hiermee een man over op het middenveld. Dit resulteerde in een doelpunt. 3-1. Het antwoord van CJVV hierop kwam er in de vorm van de 4-1, waarbij Elise al bijna op haar kop kreeg voor een moeilijke voorzet maar Jasmin dit blijkbaar geen enkel probleem vond en afmaakte met haar hoofd.

Scarlet en Brenda konden helaas pas later gebracht worden vanwege onzekerheid qua wissels (gaan er nog mensen uitvallen?), en later werd nóg later toen de bal maar niet uit ging en toen dit wel het geval was, de tegenstander een ingooi had op een gevaarlijke plek. Toch een sterk staaltje teamwork om zo laat nog scherp in te kunnen vallen, chapeau!! In het speciaal Brenda, die terugkomt van ruim een halfjaar blessureleed. Gelukkig kon zij na onze wedstrijd bij VR2 nog haar krachten laten zien en scoorde ze daar de 2-0!

Blij en trots! Voor het eerst dit seizoen gewonnen en hiermee ook meer vertrouwen in de wedstrijden die gaan volgen.

Aanstaande woensdagavond spelen we een inhaalwedstrijd tegen Zuidvogels VR1, om 20.15u uit. Alle support is welkom natuurlijk!