Sponsors

Veensche Boys effectiever dan CJVV en wint topper in 2B

22 januari 2024 15:45

Voor CJVV begon de tweede seizoenshelft in Nijkerkerveen, op bezoek bij koploper Veensche Boys. Ondanks prima spel van de geel-zwarten werd er voor de tweede keer op rij verloren.
Maar wat als bij een stand van 3-2 de bal van Scotty Kneefel niet van de lijn was gehaald? Wat als CJVV met een stand van 0-1 was gaan rusten? Alle bespiegelingen achteraf ten spijt, aan het einde van de rit prijkte er een geflatteerde 5-2 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord. Wie achteraf echter het aantal kansen telde kon concluderen dat er zaterdag meer in had gezeten voor de geel-zwarten, maar ook dat Veensche Boys niet voor niets bovenaan staat in 2B. Zij gingen effectiever met de kansen om en pakten daarom de 3 punten.
Coach Sijtze wobbes kon weer een beroep doen op spits Pim Kers, die een tijdje afwezig was geweest. Daarentegen waren zowel Gijs Wobbes als Gijs Wispelwey in het gips teruggekeerd van het trainingskamp in Benidorm. Gezien het feit dat Daan Noorman in de winterstop alsnog is gestopt en Steffen Beelen binnenkort voor een stage naar het buitenland vertrekt, bezette linksbener Evan Holtewes de linksback positie.

(Pim Kers was weer van de partij bij CJVV)

Op een goed bespeelbaar veld in Nijkerkerveen gaat CJVV furieus van start en kan het al na 5 minuten juichen. Een afgeslagen corner van rechts komt terecht bij Nino Koudijs die met het hoofd de bal voor zijn rechterbeen legt, zijn harde volley verrast Veensche Boys
doelman Wessel Bosman in de korte hoek en het staat 0-1.

(CJVV viert de 0-1 van Nino Koudijs)

Hierna laat CJVV de tegenstander veelvuldig aan de bal maar omdat het geconcentreerd verdedigd geeft het weinig kansen weg. Het enig gevaarlijke moment is een vrije trap van Nico van de Brom, door de wind zeilt deze op de lat boven CJVV doelman Jerre Liebregts. Zelf gokt CJVV op de counter en dit levert tal van mogelijkheden op via de snelle buitenspelers Scotty Kneefel en Nino Koudijs. Ook spits Pim Kers krijgt nog een mogelijkheid als Veensche Boys doelman Wessel Bosman mistast bij een corner van links. De rust lijkt aan te breken met een 0-1 ruststand totdat Jari van Putten van afstand een slap schot produceert, CJVV doelman Jerre Liebregts schat de situatie verkeerd in en laat de bal glippen. Een zeldzame ketser van deze doorgaans betrouwbare sluitpost. De ploegen staan weer gelijk en kunnen met gemengde gevoelens aan de thee.

Na de rust geeft Veensche Boys meteen gas en maakt het binnen 5 minuten twee doelpunten; eerst rondt Nassim Barkoki een teruggelegde bal vanaf de 16 meter beheerst af en zet een lange pass Julian Buitenhuis alleen voor de keeper. Ook hij is koelbloedig en maakt de 3-1. Hierna lijkt de wedstrijd gespeeld maar CJVV recht de rug en krijgt legio kansen op de aansluitingstreffer. Eerst kopt Scotty Kneefel centimeters naast, raakt Evan Holtewes uit een moeilijke hoek de lat en gaat een poging van Lucas Seignette via een been net naast. Er is een penalty voor nodig om alsnog de 3-2 te maken; Bas Wobbes blijft rustig en met nog 10 minuten op de klok is er weer van alles mogelijk.

(Aanvoerder Niels Dunsbergen heerst in de lucht)

CJVV gaat va banque spelen en is 5 minuten voor tijd dichtbij de 3-3. Scotty Kneefel schiet de bal met een dropkick richting de verre hoek maar de bal wordt nog ternauwernood van de lijn gehaald, dé kans op de gelijkmaker.Veensche Boys maakt echter een minuut later gebruik van de geboden ruimte en Jerre Liebregts trekt aan de noodrem; de penalty wordt verzilverd door Julian Buitenhuis die kort hierna ook nog de 5-2 voor zijn rekening zal nemen. Tussendoor is Lucas Seignette nog dicht bij de 4-3 maar zijn keiharde volley wordt fantastisch gered door Wessel Bosman.

Een goede wedstrijd, aantrekkelijk voor de neutrale kijker, wordt zodoende afgesloten met een teleurstellend resultaat. Volgende week wacht de volgende uitdaging als nummer 2 Nieuw Utrecht op bezoek komt in Amersfoort. Tegen deze club hebben de geel-zwarten nog niet gespeeld in het verleden, om niet teveel naar onderaan te hoeven kijken zal een resultaat zeer welkom zijn op sportpark Vermeerkwartier. Gezien het vertoonde spel zeker niet ondenkbaar !